Pterostilbeen kopen

Waarom pterostilbeen kopen?

Doordat pterostilbeen bepaalde lichamelijke processen aanstuurt die onze lichaamscellen in bescherming nemen, zijn onze producten zeer veelzijdig. Onze voedingssupplementen worden voornamelijk gebruikt door ouderen die het verouderingsproces willen vertragen. Daarnaast worden onze voedingssupplementen gebruikt om het immuunsysteem te versterken in mensen met diabetes, overgewicht of verminderde cardiovasculaire functies. Ben je gezond en op zoek naar een boost voor je conditie? Dan hoef je niet verder te kijken dan ons topproduct, Strong Heart. In ons blog worden enkele voordelen van zowel pterostilbeen als resveratrol besproken.

Pterostilbeen bestellen bij Elixir Life

Wij bieden een aantal topproducten aan, van hoogwaardige kwaliteit, geheel geproduceerd volgens onze eigen, unieke formules. Elders zie je vaak dat de ingrediënten los verkocht worden of dat ingrediënten worden gecombineerd die niets aan elkaar toevoegen. Bij Elixir Life bent u ervan verzekerd dat u een topproduct krijgt, dankzij wetenschappelijk onderbouwde formules, waarvan de ingrediënten op de juiste plekken in het lichaam terecht komt. De krachtige combinatie van ingrediënten maken dat de positieve effecten van onze voedingssupplementen daadwerkelijk merkbaar zijn. In ons blog vindt u meer informatie over onze producten en met name in dit artikel bespreken we het synergisme van onze pterostilbeen formule. Elixir Life pterostilbeen bestellen kan op de desbetreffende productpagina.

Wat is pterostilbeen?

Pterostilbeen is net als resveratrol een van nature voorkomend polyfenol dat onder andere voorkomt in blauwe bessen en verschillende noten. De middelen hebben een vergelijkbare chemische structuur. Het voordeel van pterostilbeen is dat het een stuk krachtiger is dan resveratrol. Dit komt doordat pterostilbeen beter wordt opgenomen in de bloedbaan, dankzij een hogere biobschikbaarheid. Hiernaast wordt pterostilbeen minder snel afgebroken dan resveratrol, zodra het zich in de bloedbaan bevindt.

Pterostilbeen en resveratrol

Resveratrol is een van nature voorkomend polyfenol dat onder andere voorkomt in rode wijn en druiven, maar ook in blauwe bessen en pinda’s. Pterostilbeen en resveratrol komen in de natuur vaak samen voor. Planten produceren beide middelen namelijk in tijden van biotische stress, bijvoorbeeld als reactie op infecties. Van resveratrol is bekend dat het een antioxidatieve, ontstekingsremmende, antivirale, antiproliferatieve en angio regulatieve werking heeft. Ook bij pterostilbeen worden deze effecten aangetoond. Mede door de vergelijkbare chemische structuur, komen de middelen in combinatie het best tot hun recht. In ons blog wordt dit synergistische effect nader toegelicht

Wat is Bioperine® (Piperine, zwarte peper extract)?

Bioperine® is een gepatenteerde vorm van piperine, een extract uit zwarte peper. Bioperine® verbetert de opname van tal van voedingssupplementen en medicijnen. Zo werkt Bioperine® zeer goed in combinatie met resveratrol, waar het zorgt voor een verbeterde opname in de bloedbaan van maar liefst 229%. Niet alleen de biobeschikbaarheid, maar ook de serumconcentratie van resveratrol kan aanzienlijk worden verhoogd met Bioperine. Zo neemt de serumconcentratie van resveratrol toe met 1544%, wanneer deze wordt gecombineerd met Bioperine.

Wat is OPC (druivenpitextract)?

Druivenpitextract is een goede bron van zogenaamde oligomerisch proanthocyanidine, ofwel OPC. Net als pterostilbeen, quercetine en resveratrol, is ook OPC een phytonutriënt die aangemaakt wordt door onder andere druiven. Een phytonutriënt is een bestandsdeel dat door planten wordt aangemaakt als reactie op schimmels, bacteriën en virussen. Van OPC is bekend dat de antioxidatieve werking ongeveer 50 keer zo sterk als die vitamine E (10). OPC kent een synergistische werking met resveratrol.

Wat is quercetine?

Quercetine komt net als resveratrol en pterostilbeen voor in verschillende bessen, maar ook rode uien. Quercetine kent een synergistisch effect met resveratrol en pterostilbeen, waar het in combinatie effectiever is in het initiëren van apoptose in overbodige cellen. In ons blog lees je hier meer over.

Niacinamide en NAD+

Niacinamide is een vorm van B3 en tevens een precursor van NAD+. NAD+ is een co-enzym dat functioneert als elektronendrager, het is zo belangrijk dat ons lichaam nog geen minuut zonder kan. Helaas zien we bij ouderen vaak dat het NAD+ gehalte zo laag is, dat dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Pterostilbeen, resveratrol en quercetine beschermen de lichaamscellen door middel van deacetylase van mitochondriën, hiervoor wordt gebruik gemaakt van NAD+. Hoe dit proces precies werkt, wordt in ons blog het best uitgelegd.

Lichaamscellen functioneren beter bij een lagere verhouding aan acetyl. Dit maakt deacetylase een belangrijk proces voor gezonde celhuishouding. Door suppletie met niacinamide, heeft resveratrol direct toegang tot NAD+, waardoor resveratrol op grotere schaal de mitochondriën kan versterken.