Resveratrol en pterostilbeen kunnen het SARS-CoV-2 in vitro effectief bestrijden

pexels-karolina-grabowska-4021781

Het UMCG onderzocht het antivirale effect van resvertrol en pterostilbeen op het coronavirus in vitro

Onlangs werd door het Universitair Medisch Centrum Groningen een onderzoeksartikel gepubliceerd (1). Hierin werd gekeken naar het effect van resveratrol en pterostilbeen op COVID-19. Van beide middelen is immers bekend dat deze een antivirale werking hebben.

Voor het onderzoek werden cellen uit de luchpijpvertakking van mensen in vitro (ofwel: in glas, dus buiten het lichaam) gecultiveerd. Zowel resveratrol als pterostilbeen bleken in vitro het virus goed te kunnen bestrijden. Zo nam het aantal virale deeltjes in de cellen bij behandeling met resveratrol binnen 48 uur met maarliefst 99.3% af. Ook werden minder nieuwe viruscellen geproduceerd, in vergelijking met de cellen die niet behandeld werden. Zie onderstaande afbeelding voor een weergave van dit effect.

 

resveratrol pterostilbeen covid-19 sars-cov-2
Weergave van de reproductie van het SARS-CoV-2 virus in vergelijking met de controle-condities. Gemeten 12, 24 en 48 uur na aanvang van het experiment.

Hoe kunnen we deze onderzoeksresultaten interpreteren?

De resultaten van het onderzoek zijn niet echt verassend, een soortgelijk effect werd jaren geleden ook gevonden bij onderzoek naar het coronavirus MERS-CoV virus, dat in 2015 het Midden-Oosten trof (2).

 

Maar wat betekenen deze onderzoeksresultaten voor ons? Moeten we massaal resveratrol gaan slikken? Allereerst moeten we rekening houden met het feit dat de experimenten plaatsvonden in cellen, die buiten het lichaam werden gecultiveerd. Alhoewel dit indicaties geeft voor de antivirale werking van resveratrol en pterostilbeen bij SARS-CoV-2, is dit geen garantie dat deze middelen als voedingssupplement eveneens effectief het coronavirus bestrijden.

 

Er zal meer onderzoek gedaan moeten worden om erachter te komen of suppletie met resveratrol en pterostilbeen ook in het menselijk lichaam effectief het coronavirus kan bestrijden en/ of symptomen kan verminderen. Met een zak geld zouden we hier bij Elixir Life maar al te graag een gedegen onderzoek voor opzetten! Misschien iets voor in de toekomst…

Resveratrol en pterostilbeen van Elixir Life

Bij Elixir Life doen continu onderzoek naar resveratrol, om onze formules te verfijnen tot perfectie. Het resultaat zijn twee ongeëvenaarde resveratrol supplementen die de beloftes van resveratrol waar maken. ResveraShield is een uitstekend resveratrol supplement ter ondersteuning van de algehele gezondheid. Strong Heart is ons paradepaardje met een hoge dosering pterostilbeen, speciaal ontwikkeld om het cardiovasculaire systeem een boost te geven.

Bij de ontwikkeling van onze resveratrol producten hebben we aan alle beperkingen van doorsnee resveratrol producten gedacht. We gebruiken voor onze producten hoge doseringen trans-resveratrol, die overeen komen met doseringen die in klinische onderzoeken worden gebruikt. Onze resveratrol is gestandaardiseerd op 98% en is daarmee van de hoogste kwaliteit. Onze formules zijn speciaal ontwikkeld om resveratrol optimaal te benutten. Dit doen we door middel van slimme formules, met ingrediënten die feilloos op elkaar aansluiten. 

 • Strong Heart v2: synergistische boost voor mitochondriën

  69,99
  In winkelmand

  Strong Heart v2: synergistische boost voor mitochondriën

  69,99

  Op voorraad

  4 beoordelingen voor Strong Heart v2: synergistische boost voor mitochondriën

  1. Fred (geverifieerde eigenaar)

   Ik gebruik dit middel om fit te blijven. Gemiddeld sta ik twee keer per week op de crosstrainer en vind ik het moeilijk dit op hetzelfde niveau te blijven doen, naarmate ik ouder word. Ik gebruik dit voedingssupplement nu al een tijdje en houd het sinds dien langer vol op de crosstrainer. Na een jaar lang op een plateau te hebben gezeten, is het me gelukt om mijn huidige PR te verbreken. Om die reden ben ik overtuigd dat dit middel een positieve impact heeft op cardiovasculaire functies.

  2. Sophie H.

   I feel very good, very energized and my skin looks much better !
   I would recommend this product.

   • W.S.A.M. van der Linden, MSc

    Thank you for your review! Funny to see how Strong Heart is used for different purposes

  3. Frans van Winden

   Doe al jaren aan wedstrijdsport, ben nu 48 jaar en gebruik dit voedingssupplement nu enkele weken. Vind het resultaat verbluffend, trap 50 watt meer bij m’n omslagpunt en heb een nieuw PR VO2 Max.

   • W.S.A.M. van der Linden, MSc

    Dit zijn de reacties waar we het voor doen! Bedankt voor uw recensie en leuk dat u de behaalde resultaten met ons heeft gedeeld. Groet, Wouter

  4. Ingrid (geverifieerde eigenaar)

   Na dit produkt enige tijd gebruikt te hebben merk ik dat ik meer spierkracht heb gekregen. Dit uit zich onder andere tijdens het fietsen, dit gaat makkelijker en ik houd het veel langer vol. (62 jaar)

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • bright mind curcumine

  Bright Mind: synergistische curcumine formule

  29,99
  In winkelmand
  bright mind curcumine

  Bright Mind: synergistische curcumine formule

  29,99

  Op voorraad

  2 beoordelingen voor Bright Mind: synergistische curcumine formule

  1. Steven Bosch (geverifieerde eigenaar)

   Dit product tegen gekomen tijdens een zoektocht naar verbetering van de gezondheid van mijn brein. Met Wouter contact gehad over wat de voordelen zijn van dit product tegenover enkele andere producten. In mijn ogen is dit een hoogwaardig product wat levert wat er in de beschrijving wordt omschreven. Resultaten van dagelijkse inname waren voor mij dat ik mij metaal en fysiek fit door voelde. Bijkomend voordeel was dat het voelde alsof ik beter tegen katers kon.

  2. Ingrid (geverifieerde eigenaar)

   De voornaamste reden voor mij om Bright Mind te kopen is om mijn gewrichten te beschermen. Na een aantal dagen werd pijn die ik normaal gesproken ervaar van het vele lopen, aanzienlijk minder. Zelfs een stedentrip met mijn dochter die nogal van wandelen houdt, ging me goed af.

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • ResveraShield: resveratrol immuunsysteem ondersteuning

  49,99
  In winkelmand

  ResveraShield: resveratrol immuunsysteem ondersteuning

  49,99

  Op voorraad

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “ResveraShield: resveratrol immuunsysteem ondersteuning” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Literatuurlijst

 

 1. ter Ellen, B. M., Kumar, N. D., Bouma, E. M., Troost, B., van de Pol, D. P. I., van der Ende-Metselaar, H. H., … & van der Voort, P. H. J. (2020). Resveratrol And Pterostilbene Potently Inhibit SARS-CoV-2 Infection In Vitro. bioRxiv.
 2. Lin, S. C., Ho, C. T., Chuo, W. H., Li, S., Wang, T. T., & Lin, C. C. (2017). Effective inhibition of MERS-CoV infection by resveratrol. BMC infectious diseases, 17(1), 1-10.