Essentiële vitamines zijn belangrijk voor het immuunsysteem. COVID-19 of niet

Essentiële vitamines zijn belangrijk voor het immuunsysteem, ongeacht of er een corona pandemie heerst of niet

Steeds vaker worden bepaalde vitamines als vitamine C, vitamine D en vitamine K in verband gebracht met een reductie van symptomen van COVID-19. In dit artikel gaan we in op de verschillende essentiële vitamines en hoe je hiervan voldoende binnen krijgt, simpelweg door de juiste boodschappen te doen. 

 

Komt het echt als een verassing dat als men niet aan essentiële vitamines komt, het immuunsysteem hiermee te kort gedaan wordt? Nee, niet bepaald. Essentiële vitamines zijn belangrijk voor tal van lichamelijke processen, zo is vitamine a belangrijk voor de huid en vitamine B belangrijk voor energiemetabolisme. Een deficiënte aan vitamines is geen pretje. Zo overleden vroeger veel zeelui aan scheurbuik, een ziekte die veroorzaakt werd door een tekort aan vitamine C. Het voorkomen van een vitamine deficiëntie betekent absoluut niet dat je immuun wordt voor COVID-19. Maar het binnen krijgen van essentiële vitamines zal het wel makkelijker maken voor het lichaam om zich te weren tegen allerlei bedreigingen. 

essentiële vitamines no shit sherlock

Conclusie: essentiële vitamines zijn altijd essentieel en worden niet ineens essentieel zodra een virus zoals het coronavirus dreigt. Dus eet je groente en fruit niet als medicijn om te herstellen van een ziekte, maar om het afweersysteem preventief te versterken en kwaliteit van leven te verhogen.

 

Bij Elixir Life oordelen we niet

Denkt u bepaalde belangrijke vitamines niet voldoende binnen te krijgen doordat u bijvoorbeeld niet van groene groentes houdt? Dan zou u een bloedtest kunnen laten afnemen om dit te analyseren. Op basis van de uitslagen zou u dan uw dieet kunnen aanpassen, of een voedingssupplement kunnen gebruiken ter aanvulling. Op dit moment verkopen we bij Elixir Life geen producten waarbij vitamines centraal staan. Dit omdat de producten van Elixir Life zijn ontwikkeld om processen in het lichaam aan te sturen en de energie in uw lichaam te gebruiken om uw lichaamscellen te beschermen. We gebruiken hiervoor geen stimulanten of zware metalen, maar krachtige plantextracten die SIRT1 genexpressie stimuleren. Hoe dit precies werkt leest u hier.

Bronnenlijst

  1. Craan, Familie [Foto]. (2018, 18 november). Geraadpleegd op 14 juni 2020, van http://gallusmagnus.nl/index.php/Craan,_Familie

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *