Resveratrol kopen? Dit is waar je op moet letten

Waar moet ik op letten bij het kopen van resveratrol?

Resveratrol gekocht en niet helemaal tevreden met het resultaat? Producten die resveratrol bevatten laten vaak te wensen over, daarom is het nuttig wat onderzoek te doen voordat men resveratrol koopt. De effectiviteit van een supplement met resveratrol is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • De hoeveelheid resveratrol per dosering
 • Het percentage waarop resveratrol is gestandardiseerd
 • De biobeschikbaarheid van het product 
Hierom is het nuttig om goed te kijken naar de inhoud van een product. Op die manier kun je producten goed met elkaar vergelijken en een inschatting doen van de effectiviteit, voordat je overgaat tot het kopen van een resveratrol product. 

Let bij het kopen van resveratrol op de gebruikte dosering

Doseringen in resveratrol producten zijn vaak lager, dan doseringen die gebruikt worden in onderzoeken naar de effecten van resveratrol. Zo kan het zijn dat bepaalde effecten sterker zijn, of pas plaats vinden bij een hogere dosering dan doseringen die men vindt bij een willekeurig resveratrol product. Zo is er een merkbaar verschil tussen verbetering in cerebrale bloeddoorstroming, bij inname van 250 mg ten opzichte van 500 mg (1). Daarom is het nuttig bij het kopen van resveratrol te letten op de hoeveelheid resveratrol in een product.

Let bij het kopen van resveratrol op puurheid van ingrediënten

Het komt regelmatig voor dat producten worden gepresenteerd als een supplement met 200 mg resveratrol, terwijl deze op 50% is gestandaardiseerd. Dit betekent dat er dan slechts 100 mg actief materiaal in het supplement zit. Daarnaast komt het ook vaak voor dat een product pretendeert waardevoller te zijn dat het daadwerkelijk is. Bijvoorbeeld doordat de afgebeelde inhoud op de voorkant van een verpakking niet overeen komt met de inhoud van één capsule of tablet. Zo kan het zijn dat een dagdosering bestaat uit meerdere tabletten en capsules, die samen de afgebeelde hoeveelheid van een ingrediënt bevatten. Let daarom bij het kopen van resveratrol op de standaardisatie van gebruikte ingrediënten.

resveratrol kopen standaardisatie
Standaardisatie zegt iets over de puurheid van een ingrediënt

Biobeschikbaarheid van de formule

Het is belangrijk dat resveratrol een hoge biobeschikbaarheid kent, ofwel: Dat de hoeveelheid resveratrol die in een product zit, ook daadwerkelijk in de bloedbaan terecht komt. Mate van biobeschikbaarheid wordt beïnvloedt door de kwaliteit van de formule van het product. Resveratrol heeft namelijk in isolatie een vrij lage biobeschikbaarheid, welke aanzienlijk verhoogd kan worden door toevoeging van synergistische ingrediënten die een soortgelijke functie hebben als resveratrol. Daarnaast kunnen ook ingrediënten worden gebruikt die de functie van resveratrol op een andere, indirecte manier ondersteunen. Houd bij het kopen van resveratrol rekening met het feit dat simpele resveratrol formules een lage biobeschikbaarheid kennen en dus niet goed opgenomen worden in de bloedbaan.

Resveratrol van Elixir Life

Bij de ontwikkeling van onze resveratrol producten hebben we aan alle beperkingen van doorsnee resveratrol producten gedacht. Zo gebruiken we voor onze producten hoge doseringen trans-resveratrol, die overeen komen met doseringen die in klinische onderzoeken worden gebruikt. Tevens is onze resveratrol gestandaardiseerd op 98%, hiermee is het van de hoogste kwaliteit. Onze formules zijn speciaal ontwikkeld om het beste uit resveratrol te halen. Dit doen we door middel van slimme formules, met ingrediënten die feilloos op elkaar aansluiten. 

Bij Elixir Life doen we continu onderzoek naar resveratrol, om onze formules te verfijnen tot perfectie. Het resultaat zijn twee ongeëvenaarde resveratrol supplementen die de beloftes van resveratrol waar maken. ResveraShield is een uitstekend resveratrol supplement ter ondersteuning van de algehele gezondheid. Strong Heart is ons paradepaardje, speciaal ontwikkeld om het cardiovasculaire systeem een boost te geven.

 • Strong Heart v2: synergistische boost voor mitochondriën

  69,99
  In winkelmand

  Strong Heart v2: synergistische boost voor mitochondriën

  69,99

  Op voorraad

  4 beoordelingen voor Strong Heart v2: synergistische boost voor mitochondriën

  1. Fred (geverifieerde eigenaar)

   Ik gebruik dit middel om fit te blijven. Gemiddeld sta ik twee keer per week op de crosstrainer en vind ik het moeilijk dit op hetzelfde niveau te blijven doen, naarmate ik ouder word. Ik gebruik dit voedingssupplement nu al een tijdje en houd het sinds dien langer vol op de crosstrainer. Na een jaar lang op een plateau te hebben gezeten, is het me gelukt om mijn huidige PR te verbreken. Om die reden ben ik overtuigd dat dit middel een positieve impact heeft op cardiovasculaire functies.

  2. Sophie H.

   I feel very good, very energized and my skin looks much better !
   I would recommend this product.

   • W.S.A.M. van der Linden, MSc

    Thank you for your review! Funny to see how Strong Heart is used for different purposes

  3. Frans van Winden

   Doe al jaren aan wedstrijdsport, ben nu 48 jaar en gebruik dit voedingssupplement nu enkele weken. Vind het resultaat verbluffend, trap 50 watt meer bij m’n omslagpunt en heb een nieuw PR VO2 Max.

   • W.S.A.M. van der Linden, MSc

    Dit zijn de reacties waar we het voor doen! Bedankt voor uw recensie en leuk dat u de behaalde resultaten met ons heeft gedeeld. Groet, Wouter

  4. Ingrid (geverifieerde eigenaar)

   Na dit produkt enige tijd gebruikt te hebben merk ik dat ik meer spierkracht heb gekregen. Dit uit zich onder andere tijdens het fietsen, dit gaat makkelijker en ik houd het veel langer vol. (62 jaar)

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • bright mind curcumine

  Bright Mind: synergistische curcumine formule

  29,99
  In winkelmand
  bright mind curcumine

  Bright Mind: synergistische curcumine formule

  29,99

  Op voorraad

  2 beoordelingen voor Bright Mind: synergistische curcumine formule

  1. Steven Bosch (geverifieerde eigenaar)

   Dit product tegen gekomen tijdens een zoektocht naar verbetering van de gezondheid van mijn brein. Met Wouter contact gehad over wat de voordelen zijn van dit product tegenover enkele andere producten. In mijn ogen is dit een hoogwaardig product wat levert wat er in de beschrijving wordt omschreven. Resultaten van dagelijkse inname waren voor mij dat ik mij metaal en fysiek fit door voelde. Bijkomend voordeel was dat het voelde alsof ik beter tegen katers kon.

  2. Ingrid (geverifieerde eigenaar)

   De voornaamste reden voor mij om Bright Mind te kopen is om mijn gewrichten te beschermen. Na een aantal dagen werd pijn die ik normaal gesproken ervaar van het vele lopen, aanzienlijk minder. Zelfs een stedentrip met mijn dochter die nogal van wandelen houdt, ging me goed af.

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • ResveraShield: resveratrol immuunsysteem ondersteuning

  49,99
  In winkelmand

  ResveraShield: resveratrol immuunsysteem ondersteuning

  49,99

  Op voorraad

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “ResveraShield: resveratrol immuunsysteem ondersteuning” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Literatuurlijst

 

 1. Kennedy, D. O., Wightman, E. L., Reay, J. L., Lietz, G., Okello, E. J., Wilde, A., & Haskell, C. F. (2010). Effects of resveratrol on cerebral blood flow variables and cognitive performance in humans: a double-blind, placebo-controlled, crossover investigation. The American journal of clinical nutrition, 91(6), 1590-1597.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *